Artykuły prasowe

Co dziś na obiad? Coś kwaśnego! To ulubiony smak Polaków
Jakie potrawy smakują nam najlepiej? Okazuje się, że kwaśne. To smak, który często obecny jest w naszej kuchni i to jego też szukamy w restauracjach. Gdy idziemy do restauracji, to najczęściej wybieramy lokal, który serwuje dania włoskie – takiej odpowiedzi udzieliło 81 proc. respondentów.

Pracowników można nauczyć mikro odpoczynku. Sekrety well-being w biznesie
Gdy pracownicy są zmęczeni, często chorują, brakuje im motywacji do pracy lub odchodzą z firmy – to mogą być oznaki, że w firmie nie dzieje się dobrze. Jak wynika z badań Towers Watson żeby pracownicy byli zaangażowani potrzebny jest pewien poziom dobrostanu, czyli well-being.

Niezbędny składnik w każdej kuchni – Dolnośląska Mąka Tortowa z Młyna Jaczkowice
Trudno sobie wyobrazić kuchnię bez mąki. Ten produkt od tysięcy lat pozwala nam się cieszyć smakiem ulubionych potraw. Doskonałe ciasto na pierogi naszej babci, ulubiony placek drożdżowy mamy, czy świeży, pachnący chleb do porannej kawy.

Lokalne specjały na Jarmarku w Porcie Łódź
W najbliższy czwartek, 28 września, w Porcie Łódź pojawią się producenci nieprzetworzonej i zdrowej żywności z małych, rodzinnych gospodarstw. Regionalni wystawcy ze swoją ofertą pozostaną w Centrum do 1 października.

WHO: 80% przypadków chorób serca można uniknąć dzięki odpowiednim działaniom profilaktycznym
Zgodnie z danymi Światowej Organizacji Zdrowia, aż 80% przypadków chorób serca można uniknąć dzięki profilaktyce. Najważniejsze zasady żywienia, którymi należy się kierować w trosce o serce, przedstawia ekspert programu edukacyjnego „Zdrowe tłuszcze” – mgr inż. Iwonna Niegowska.

Prof. dr hab. Marek Naruszewicz: „W Polsce umiera 1 na 3 z chorych na serce kobiet”
Przy okazji obchodzonego na całym świecie 24 września Dnia Serca na pytania dotyczące zdrowia serca odpowiada prof. dr hab. Marek Naruszewicz, Honorowy Przewodniczący Polskiego Towarzystwa Badań nad Miażdżycą oraz ekspert ogólnopolskiego programu walki z cholesterolem „Proaktywnie dla serca”.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Axis wprowadza na rynek czujniki środowiskowe, które wspierają ekonomiczny dozór wizyjny
Axis Communications wprowadza pierwsze czujniki środowiskowe AXIS D6210 Air Quality Sensor i AXIS D6310 Air Quality Sensor. Nowe czujniki łatwo integrują się z istniejącymi systemami, umożliwiając monitorowanie jakości powietrza, wykrywanie dymu tytoniowego i pary z e-papierosów.
Tesori d’Oriente Ayurveda – Zmysłowa podróż inspirowana Indiami
Odkryj harmonię ciała i ducha, zanurz się w przyjemności ajurwedyjskiej pielęgnacji z linią Ayurveda
MODELUJĄCO I WYSZCZUPLAJĄCO
MODELUJĄCO I WYSZCZUPLAJĄCO
CZYLI ANTYCELLULITOWO
Jak wspierać organizm w walce z chorobami cywilizacyjnymi?
Stres, zanieczyszczone środowisko, niezdrowa dieta oraz siedzący tryb życia sprawiają, że choroby cywilizacyjne, takie jak cukrzyca, otyłość, nadciśnienie, choroby serca czy depresja, dotykają coraz większą część społeczeństwa.
Aromatyczny rytuał piękna inspirowany Japonią
Tesori d’Oriente Japanese Rituals – Aromatyczny rytuał piękna inspirowany Japonią – Odkryj harmonię ciała i ducha, zanurz się w przyjemności japońskiej pielęgnacji z linią Japanese Rituals
Najczęściej czytane artykuły:
Axis wprowadza na rynek czujniki środowiskowe, które wspierają ekonomiczny dozór wizyjny
Axis Communications wprowadza pierwsze czujniki środowiskowe AXIS D6210 Air Quality Sensor i AXIS D6310 Air Quality Sensor. Nowe czujniki łatwo integrują się z istniejącymi systemami, umożliwiając monitorowanie jakości powietrza, wykrywanie dymu tytoniowego i pary z e-papierosów.