Tortilla z bezglutenowymi paluszkami rybnymi PESCANOVA
Od kilku lat dieta bezglutenowa jest absolutnym hitem na całym świecie. Wcześniej stosowały się do niej tylko osoby, które nie tolerowały lub były uczulone na produkty, takie jak pszenica, żyto czy jęczmień.
Składniki:
• 8 bezglutenowych paluszków rybnych
PESCANOVA
• Frytki mrożone
• 4 wrapy
• sałata
• pomidorki koktajlowe
· por
• starta marchewka
Przygotowanie:
1. Bezglutenowe paluszki rybne PESCANOVA pieczemy w piekarniku zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. Na każdym wrapie układamy liście sałaty, polewamy sosem jogurtowym i posypujemy pokrojonym drobno porem i startą marchewką.
3. Dodajemy bezglutenowe paluszki rybne PESCANOVA, zawijamy. Podajemy z frytkami i pomidorkami koktajlowymi.
W nowych bezglutenowych paluszkach rybnych PESCANOVA głównym składnikiem jest morszczuk capensis - znany u nas jako przylądkowy - bądź morszczuk kapski – najszlachetniejsza odmiana tej ryby. Jego mięso jest białe, kruche i delikatne, a co ważniejsze – chude i zdrowe. Morszczuk zawiera dużo dobrze przyswajalnego białka, nasyconych i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Jest także smacznym źródłem składników mineralnych, kwasów tłuszczowych Omega 3 i witamin w zdrowej diecie.
Nadesłał:
GutPR
|