Owoce z puszki Dole – smak lata przez cały rok


Owoce z puszki Dole – smak lata przez cały rok
2018-10-18
Świeże, słodkie i soczyste owoce tropikalne to prawdziwa kwintesencja lata. To właśnie za ich smakiem i aromatem zdarza nam się tęsknić w chłodne dni, kiedy wakacje wydają się być jedynie mglistym wspomnieniem.

Na szczęście dzięki marce Dole nawet w sezonie jesienno-zimowym nie trzeba rezygnować z ulubionych specjałów. Wystarczy sięgnąć po pyszne owoce egzotyczne, zamknięte w wygodnych i praktycznych puszkach.

Ananas, papaja czy guawa to owoce, które w naszym kraju przez lata kojarzyły się głównie z odległymi o tysiące kilometrów tropikami. Dzisiaj ich wyjątkowy smak znany jest niemal każdemu, a wiele z nich stało się niezastąpionym dodatkiem do rodzimych przystawek, dań głównych czy deserów. O ile jednak w okresie letnim na sklepowych półkach nie brakuje egzotycznych specjałów i ulubione potrawy można bez problemu wzbogacić świeżymi produktami, o tyle w zimie sytuacja nieco się komplikuje. Z pomocą przychodzi jednak marka Dole i jej doskonałe owoce w puszce. Wśród nich prym wiedzie złocisty ananas, dostępny w formie wygodnych kawałków lub okrągłych plastrów, a także jako składnik znakomitych, owocowych kompozycji, jak np. „Koktajl owocowy”, który oprócz ananasa zawiera jeszcze papaję oraz guawę. Każda z tych propozycji zaskakuje wyjątkowym smakiem i słodyczą, pochodzącą jedynie z owoców – produkty Dole nie zawierają bowiem sztucznych dodatków ani słodzików.

Wygodna forma, znakomity smak

Pyszne owoce w puszce Dole to rozwiązanie, które pozwala cieszyć się smakiem ulubionych specjałów przez cały rok, niezależnie od trwającego sezonu. Dzięki nim nawet w środku zimy można poczuć się jak na tropikalnej plaży, a do tego wzbogacić dietę o cenne witaminy i składniki mineralne, których nie brakuje w egzotycznych darach natury. Warto tutaj zaznaczyć, że wszystkie produkty marki Dole znakomicie nadają się zarówno do bezpośredniego spożycia, jako słodki deser lub energetyczna przekąska, jak i mogą stać się dodatkiem do wielu innych dań. Złocisty ananas świetnie sprawdzi się w słodko-kwaśnych potrawach kuchni azjatyckiej, a także wzbogaci smak grillowanego mięsa czy jedynej w swoim rodzaju pizzy hawajskiej. W połączeniu z guawą i papają stanie się natomiast znakomitą bazą błyskawicznej sałatki owocowej, dodatkiem do śmietanowego tortu albo uwielbianej przez dzieci galaretki. Miłośnicy kulinarnych eksperymentów z pewnością znajdą jeszcze wiele innych zastosowań dla ananasów z puszki marki Dole, np. nadając nowe oblicze klasycznej sałatce śledziowej albo marchewkowej zupie-krem.

 

Nadesłał:

flypr

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl