Artykuły prasowe
Najszlachetniejszy z ryżów – ryż basmati marki Britta
Ryż basmati przez znawców kulinarnych określany jest, jako najszlachetniejsza ryżowa odmiana. Niewątpliwy wpływ na ten tytuł ma jego perfekcyjny odcień bieli, smukła linia ziaren, a także unikatowy orzechowy aromat.
Smaki Maroka – kasza kuskus marki Halina
Dania marokańskie, dzięki swoim wyrazistym smakom oraz barwą znane są na całym świecie.
Centrum Dietetyki Stosowanej uruchamia franczyzę
Rynek prywatnych usług dietetycznych przeszedł w ostatnich latach istotne przeobrażenia. W ślad za rosnącą świadomością na temat roli zdrowego odżywiania, jak grzyby po deszczu zaczęły pojawiać się kolejne gabinety. Dziś, by mieć szanse na sukces, nie wystarczy więc sam tytuł naukowy.
Po polsku, czyli pysznie!
Bogactwo lokalnych produktów dostępnych niemal na wyciągnięcie ręki, to nasz narodowy skarb. Mieszkańcy Europy stopniowo odkrywają nasze regionalne i narodowe specjały takie jak: oscypek, ser koryciński, czy olej rydzowy.
LEKARZ BIZNESU Z NOWYM TELEWIZYJNYM PROGRAMEM
Już jesienią na kanale ZOOM TV rusza program Marka Borowińskiego, znanego lekarza sklepów – Shop Doctora.
Pierwsza wśród galaretek, czyli Galaretka z kurczaka firmy SmakMAK
Jesteśmy tym, co jemy. Dlatego w kwestii jedzenia nie warto chodzić na kompromisy, ale zawsze stawiać na wyroby najwyższej jakości. Flagowy produkt firmy SmakMAK - Galaretka z kurczaka, to idealne połączenie tradycyjnego smaku i cennych wartości odżywczych.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Wywiad z mgr farm. Olgą Sierpniowską
Dlaczego wydanie wytycznych dla farmaceutów dotyczących antykoncepcji awaryjnej jest tak ważne? – wywiad z mgr farm. Olgą Sierpniowską
Zimowe kontuzje – jak ich uniknąć? Porady ortopedy
Zima to nie tylko czas śnieżnych przygód i zimowych sportów, ale niestety także okres zwiększonego ryzyka kontuzji. Śliskie nawierzchnie, nieodpowiednie przygotowanie fizyczne czy brak świadomości o zagrożeniach mogą prowadzić do urazów, takich jak skręcenia, złamania czy urazy kolan.
Uczucie pragnienie spada w zimie o 40 proc. W czasie choroby powinniśmy przyjmować 3,7 litra płynów
O nawadnianiu w lecie pamięta większość z nas, ze względu na upał oraz wzmożone uczucie pragnienia. W okresie zimowym jednak często o regularnym piciu wody zapominamy, a jest ono nie mniej ważne niż w ciepłym miesiącach. Amerykańscy naukowcy alarmują o konieczności spożywania 3,7 litra płynów.
Dlaczego czujesz się zmęczony, mimo że jesz zdrowo? Przyczyny niedoboru żelaza w ciele
Co blokuje organizm przed prawidłowym przyswajaniem tego kluczowego pierwiastka?
Fundacja Cześć Ciało podsumowuje pierwsze miesiące edukacyjnej działalności
Zespół Fundacji Cześć Ciało zebrał w ciągu pierwszych miesięcy swojej działalności edukacyjnej na temat dojrzewania tysiące pytań od młodych, które Ci wysyłali w odpowiedzi na treści udostępniane przez organizację w social mediach.
Najczęściej czytane artykuły:
Wywiad z mgr farm. Olgą Sierpniowską
Dlaczego wydanie wytycznych dla farmaceutów dotyczących antykoncepcji awaryjnej jest tak ważne? – wywiad z mgr farm. Olgą Sierpniowską