Artykuły prasowe
Aromatyczny Domowy chleb z ziarnami
Już w starożytności zajmowano się wypiekiem chleba. Choć jego podstawowym składnikiem była mąka pszenna lub żytnia, nie przypominał on współczesnego pieczywa (był podobny do macy lub podpłomyków).
Witaminy, których brakuje nam po zimie. Zacznij wiosnę w zdrowym stylu!
Nasza codzienna dieta jest zimą uboższa w wiele witamin i innych cennych dla zdrowia składników. Właśnie dlatego na początku wiosny skarżymy się m.in. na przemęczenie, nawracające przeziębienie, słabą kondycję skóry, włosów i paznokci. Tym dolegliwościom można jednak zaradzić!
Niezbędny składnik w każdej kuchni – Dolnośląska Mąka Tortowa z Młyna Jaczkowice
Trudno sobie wyobrazić kuchnię bez mąki. Ten produkt od tysięcy lat pozwala nam się cieszyć sma-kiem ulubionych potraw. Doskonałe ciasto na pierogi naszej babci, ulubiony placek drożdżowy mamy, czy świeży, pachnący chleb do porannej kawy.
Prawidłowa dieta = długie życie
Prawidłowe żywienie wpływa na jakość życia – im większa dbałość o zbilansowaną dietę, tym większa szansa na zdrowie w przyszłości.
Kasza bulgur – doskonałe uzupełnienie wiosennej diety
Wiosna to idealny czas, by zmienić swoją dietę na lepszą. Warto postawić na posiłki niskokaloryczne i lekkie, dzięki którym już za chwilę zmieścimy się w ulubione jeansy.
Dla zdrowia serca - Flora ProActiv w opakowaniu podkreślającym siłę steroli roślinnych
Istnieje skuteczny sposób na to, by obniżyć poziom cholesterolu i utrzymać go w zalecanych normach – zdrowa dieta wzbogacona o sterole roślinne, które znajdziemy m.in. we Florze ProActiv oraz Florze ProActiv o smaku masła. Dostępne są w nowych opakowaniach, które podkreślają siłę steroli roślinnych.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Zimowe kontuzje – jak ich uniknąć? Porady ortopedy
Zima to nie tylko czas śnieżnych przygód i zimowych sportów, ale niestety także okres zwiększonego ryzyka kontuzji. Śliskie nawierzchnie, nieodpowiednie przygotowanie fizyczne czy brak świadomości o zagrożeniach mogą prowadzić do urazów, takich jak skręcenia, złamania czy urazy kolan.
Uczucie pragnienie spada w zimie o 40 proc. W czasie choroby powinniśmy przyjmować 3,7 litra płynów
O nawadnianiu w lecie pamięta większość z nas, ze względu na upał oraz wzmożone uczucie pragnienia. W okresie zimowym jednak często o regularnym piciu wody zapominamy, a jest ono nie mniej ważne niż w ciepłym miesiącach. Amerykańscy naukowcy alarmują o konieczności spożywania 3,7 litra płynów.
Dlaczego czujesz się zmęczony, mimo że jesz zdrowo? Przyczyny niedoboru żelaza w ciele
Co blokuje organizm przed prawidłowym przyswajaniem tego kluczowego pierwiastka?
Fundacja Cześć Ciało podsumowuje pierwsze miesiące edukacyjnej działalności
Zespół Fundacji Cześć Ciało zebrał w ciągu pierwszych miesięcy swojej działalności edukacyjnej na temat dojrzewania tysiące pytań od młodych, które Ci wysyłali w odpowiedzi na treści udostępniane przez organizację w social mediach.
Dlaczego wieczorem chcesz zjeść więcej?
Co zrobić, by przerwać ten cykl?