Pyszna nowość od marki Wawel – MINIczekolada Danusia w kokosowej odsłonie
Klasyczna Danusia z Wawelu teraz dostępna w nowej, pysznej odsłonie! Do kultowego produktu o smaku orzechowo-czekoladowym dołącza Danusia Kokosowa.
Romantyczne początki ikony smaku
Na początku ubiegłego wieku, Adam Piasecki - niekwestionowany w tamtych czasach mistrz czekolady i zarazem osoba, od której swoją historię zaczęła marka Wawel - zakochał się w jednej ze swoich pracownic. Danusia, bo tak sympatia Adama miała na imię, była nie tylko piękną, ale także inteligentną i czarującą kobietą, która bez reszty skradła serce właściciela fabryki. Na dowód swej miłości ten słynny Mistrz Czekolady stworzył wyjątkową czekoladkę, której smak miał dorównać niezwykłej urodzie jego ukochanej. Tak powstała dzisiejsza ikona subtelnego smaku - Danusia klasyczna.
Aksamitnie gładkie nadzienie orzechowo-czekoladowe oraz rozpływająca się w ustach czekoladka, pakowana w eleganckie granatowe opakowanie ze szlachetnymi zdobieniami z wizerunkiem wspomnianej Danusi - od której wywodzi się nazwa produktu - szybko zyskała uznanie wśród ówczesnych konsumentów. Niezwykła historia i przede wszystkim wysoka jakość czekolady oraz pyszne nadzienie sprawiło, że Danusia klasyczna została w portfolio marki Wawel do dziś.
Klasyka w nowej odsłonie!
W styczniu br. Danusia klasyczna z Wawelu została rozszerzona o nowy wariant smakowy: Danusię Kokosową. To harmonijne połączenie szlachetnej czekolady z Wawelu z intensywnie kokosowym nadzieniem. Subtelne oryginalne błękitno-granatowe opakowanie sprawia, że Danusia Kokosowa wyróżnia się na półce sprzedażowej wśród innych słodkich przyjemności.
Cienka forma tej MINIczekolady pozwala poczuć intensywny smak kokosa i wysoką jakość czekolady, która od ponad 100 lat jest tworzona przez doświadczonych Mistrzów Czekolady z Wawelu. Powstaje w oparciu o klasyczną, tradycyjną recepturę z użyciem dobrych składników. Nie zawiera emulgatora E476, barwników i sztucznych aromatów.
Nadesłał:
Informacja Prasowa
|